Exkurze do Brna

Únor 23rd, 2022 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Ve středu 23. února byla celá škola na exkurzi v Brně, kde jsme nejdříve navštívili hvězdárnu a planetárium na Kraví hoře. Se zatajeným dechem jsme sledovali na kopuli digitária promítání planet a několika souhvězdí. Pan průvodce nám  představil noční oblohu tohoto dne. Zhlédli jsme také zajímavý a zábavný film Astronaut, při kterém jsme všichni zažívali zvláštní pocit jako na centrifuze.

Další zastávkou pro nás byla Papilonia – motýlí dům. Cizokrajní, velcí, malí a barevní motýli volně pohybující se v tropické zahradě o teplotě 28°C nás všechny překvapili, zejména tím, když si na někomu z nás sedli na tričko a nechtěli se ho pustit. Zajímavostí byl také životní cyklus motýlů od vajíčka, přes housenku, kuklu, až po dospělého jedince. Dalšími obyvateli této zahrady byli ještě ptáčci, kuřata,  dvě želvičky (Zdenička a Pepíček) a rybičky. Objevili jsme i masožravé rostliny.

Cestou zpět k autobusu jsme se ještě zastavili u staré brněnské radnice, abychom si prohlédli brněnského draka, brněnské kolo a zakřivenou věžičku. Celý den byl pro všechny velký zážitek!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.